Az órák menete - Gyakran Ismételt Kérdések

 • Miért magánóra?

 • Szeretnék spanyolul tanulni veletek! Mi a teendőm?

 

Írj egy emailt az info@spanyolonline.hu címre, melyben az alábbiakra térj ki: tanultál-e már spanyolt? Mi a célod a nyelvvel (pl. nyelvvizsga, szintentartás)? Milyen az időbeosztásod? Milyen gyakorisággal szeretnél tanulni? Én erre válaszolok, és a levelezés során megbeszéljük az első óra időpontját, amit akkor tudunk megtartani, ha a befizetés megérkezik hozzám.

 

 • Hogyan tudok órát venni?

  Órát akkor tudsz venni, ha befizetted az általad kiválasztott csomag díját és ezt én visszaigazoltam neked. A folyamat 3-4 napot vesz igénybe, ezután tudsz az órarenden megfelelő időpontot választani.

 • Milyen szinten lehet órát venni?

  Kezdőtől felsőfokig tartunk órákat, és szakmai nyelvvizsgára (üzleti, gazdasági, turizmus) is vállalunk felkészítést közép- és felsőfokon.

 • Hány perces egy óra?

  Egy óra 45 perces.

 • Egyszerre csak egy órám lehet?

  Természetesen nem, ha pl. 5 órás csomagot veszel, akár úgy is dönthetsz, hogy mind az 5 órát egyazon napon járod le. Az ideális a 2x45 perces időtartam, mert abba mindenféle feladat belefér.

 • Milyen könyvet vegyek?

  Legfőképp semmilyet.  Ha van már könyved otthon, abból tanulunk. Ha nincs, és kezdő vagy, vannak saját tananyagaink. Persze, ha szeretnél venni egy könyvet, mert abból jobban tudsz tanulni, tudok ajánlani szintednek megfelelőt.

 • Hogyan működik az órafoglalás?

  Az első óra időpontját egyeztetjük emailen, majd felveszitek egymást skype-on a tanároddal. Az első óra egyeztetése rajtam keresztül (Ági) zajlik, akkor is, ha nem én leszek a tanárod. A többi órát már közvetlenül a tanároddal egyezteted.

 • Lemondhatom az órát?

  Igen. Ha az óra előtt 24 órával jelzed, hogy nem tudsz géphez jönni, a megmaradt órádat bármely más időpontra beírathatod velünk. Ha 24 órán belül mondod le az órát, ki kell fizetned, vagyis elveszíted azt az alkalmat.

 • Mi van, ha kések, vagy kisebb technikai probléma merül fel?

  Két megoldás lehetséges:
  • Ha az utánad következő órában nincs hallgatója a tanárodnak, az órát meghosszabbítjuk a késés mértékével.
  • Ha utánad mással van órája a tanárodnak, egy következő órádat hosszabbítjuk meg. Ugyanez vonatkozik technikai problémákra is.

 • Segítség, leállt a Skype óra közben!

  Villámteendőd: kijelentkezni, majd vissza. Ez a művelet szinte mindig megoldja a problémát, és két percnél is kevesebb időt vesz igénybe. Ha komolyabb technikai problémád merült fel, közösen keresünk megfelelő időpontot a pótlásra, vagy arányosan meghosszabbítjuk a következő órádat.

 • Ki kezdeményezi a hívást?

  Talán egyszerűbb, ha mindig a tanár. Pontosak vagyunk.  Ehhez persze az kell, hogy te is időben bejelentkezz a Skype-ba.

 • Mi az a Skype és hogyan működik?

  Ld. a „Skype használata” menüpont.

 • Hiányzik a tanárral való személyes kontaktus!

  Nos, a kipróbálás után te is rá fogsz jönni: a Skype-nál személyesebb oktatási módszert aligha találsz. Nem elég, hogy ugyanúgy látsz és hallasz minket, mintha szemtől szemben beszélgetnénk, de még a magnózást is kiváló minőségben meg lehet oldani. Sőt, az óra alatt előforduló új szavakat chatben írjuk neked, így csak le kell mentened óra végén, és kész is a személyre szabott szószedet. Őszintén: hány tanárod volt eddig, aki ezt megtette?

 • Milyen tanmenet szerint tanulunk?

  Egyéni tanmenet szerint. Ez azt jelenti: beleszólásod van abba, mit szeretnél tanulni és mit nem. Ha mondjuk utazás előtt szeretnél hasznos szavakat gyűjteni, nem fogjuk a kötőmóddal, vagy a múlt időkkel telezsúfolni az órát. Mindenki azt kapja, amit kér.

 • Van házi? Hogyan kapom meg?

  De még mennyire! A nyelvtanulás nem életképes házi feladat nélkül. Nagyon fontos, hogy az órán megszerzett ismereteket kellőképpen elmélyítsd. Erre való a házi. A számonkérés módja viszont –pl. kikérdezzük-e a szavakat, fájlban küldöd-e a házit, vagy órán nézzük meg- tőled függ.

  A házit részben a könyvedből kapod, ha van, részben pedig szintednek megfelelő anyagokat küldünk (cikkek, saját feladataink) Skype-on keresztül, csatolt fájlban.

 

Egyelőre önállóan tanulnál? Iratkozz fel ingyenes e-tanfolyamomra, ahol emailben hetente kapsz gyakorlatias magyarázatot és házi feladatot egy-egy nehéz témában, ráadásul ajándékokat is küldök!

 

 

Referenciáim

 

"Régóta tanulok spanyolul, sok tanárom volt, köztük anyanyelvű is, de külföldi utam miatt gyors, hatékony nyelvtanulásra volt szükségem. Fantasztikus tanárt és embert ismertem meg Ágiban, sokat köszönhetek neki. Áldom a napot, amikor rácsörögtem skype-on. Spanyolországból is Vele folytatom a nyelvóráimat, mindenkinek, aki szereti a spanyol nyelvet, tiszta szívből ajánlom Őt."

Levente


"Nagyon örülök, hogy rátaláltam Ágira, azt kapom tőle, amit szakmailag és emberileg elvárok:
Személyre szabott, hatékony, professzionális oktatást, strukturális, tematikus szemléletet, precizitást, rugalmasságot, maximális odafigyelést - szigort és mosolyt. Akár személyesen, akár skype-on, mindig jó hangulatban telnek az órák."

Eszter


“Nagyon tetszik az óra felépítése, mindig szívesen megyek, mert a változatos és életszerű feladatok mellett, egy nagyon türelmes és kedves tanárnő vár.  Jó érzés olyantól tanulni, aki tényleg szereti azt, amit tanít és jól is csinálja. A főiskolán kitűnő spanyol vizsgát írtam és nagyon meg is szerettem ezt a nyelvet. Csak ajánlani tudom…. :)”

Adrienn


“Ági a felsőfokú spanyol nyelvvizsgámra készített fel. Felmérte, hogy milyen szinten állok és hol vannak problémáim a nyelvtannal és ezekre a részekre több hangsúlyt fektetve haladtunk a megfelelő tempóban, hogy a kitűzött nyelvvizsgára el tudjak menni, felkészülve. Mivel széles látókörű és van humora, így az órák kellemes hangulatban teltek, minden témában jókat tudtunk beszélgetni. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hiszen fiatalos lendületével, változatos és színvonalas óráival játéknak, kellemes időtöltésnek tűnik vele a tanulás.”

Beáta

 

 

 

Ingyenes e-tanfolyam 

 spanyolkecskemeten-banner.png

 600x6004.png

 

12520349_10207447089108779_407266769_n.gif